10.03.2024

Türkiye ve Türkmenistan, Türkmen doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması konusunda mutabakat zaptını imzaladı.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Şubat ayında en fazla ihracat yapan sektör 3,1 milyar dolar ile otomotiv oldu; onu 2,6 milyar dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1,5 milyar dolarla hazır giyim ve konfeksiyon takip etti.

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayında tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) aylık bazda %4,53 artış gösterdiğini açıkladı. Böyleye yıllık tüketici enflasyonu, Şubat ayında bir önceki aya kıyasla 2,21 puanlık artışla %67,07 seviyesine yükselerek Kasım 2022’den bu yana en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu.

 

Nvidia CEO’su Jensen Huang, nasıl tanımladığımıza bağlı olmakla birlikte yapay genel zekanın (AGI) hayata geçmesinin yakın olduğunu savundu. Huang, önümüzdeki 5 yıl içinde yapay zekanın insanları test etmek için düzenlenen tüm sınavlardan başarıyla geçebileceğine inandığını belirtti.

 

 Rus tur operatörü FUN&SUN, Türkiye için yaz sezonu uçuş programını başlatmaya hazırlanıyor. Rusya’nın 17 kentinden Antalya’ya uçuş imkanı sunacak şirket, programa ayrıca Bodrum ve Dalaman’ı da aldı. Moskova-Antalya uçuşları 27 Mart’ta başlayacak.

 

 Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ocak-Şubat 2024 dönemine ilişkin Antalya ziyaretçi rakamlarına göre Rus turist sayısında %19 oranında düşüş kaydedildi.

 

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli havayolu firması Etihad Airways da 15 Haziran’dan itibaren Antalya uçuşlarına başlayacak.

 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Şubat 2024 sonuçlarına göre inşaat sektörü 2023 yılının son çeyreğinde %10,8 büyürken, yılı %7,8’lik büyümeyle kapattı.

Bloga dön