03.03.2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konut kiralarının %25 zam sınırı uygulamasına ilişkin

konuştu :  “Kiralarda fahiş artış nedeniyle %25 sınırlaması getirildi. Uygulama Temmuz itibariyle sona ermiş olacak. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. %25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak.”

 

Türkiye’deki elektrikli araç kullanıcılarına 25 mağazasında 31 şarj noktası sunan CarrefourSA, 2024 yılı sonuna kadar 40 şarj noktasına ulaşmayı hedeflediğini duyurdu.

 

Ocak ayında 49,2 olan manşet PMI, Şubat’ta 50,2’ye yükselerek son sekiz ayda ilk kez faaliyet koşullarında iyileşmeye işaret etti.

 

Dış Ticaret Açığı Ocak’ta %56,4 Azaldı

Ocak ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre %56,4 azalarak 14 milyar 290 milyon dolardan, 6 milyar 227 milyon dolara geriledi.

 

Türkiye’nin dış ticaret açığı şubat ayında geriledi. Şubat ayı dış ticaret rakamlarını açıklayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Şubat 2024’te, ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,6 artışla 21 milyar 86 milyon dolar olarak gerçekleşerek rekor bir seviyeye ulaştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emekli maaşlarına seyyanen yapılan artışın adaletsizliğe yol açtığının farkında olduklarını” ifade ederek, “Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Apple’ın otonom sürüş sunmayı hedeflediği elektrikli araç projesini tamamen rafa kaldırdığı bildirildi. Reuters’ın haberine göre şirket bu proje üzerinde çalışan işgücünü yapay zeka birimine yönlendirecek.

 

Tarsus Düzcam Tesisi ile Kuzey İtalya ve Bulgaristan’da bulunan düzcam tesislerinde 3 adet yeni kaplamalı cam hattı yatırımı yapılacak. 2025’te devreye alınması planlanan 3 hattın 114 milyon dolar bedelle tamamlanması hedefleniyor. Böylece 22 milyon m2/yıl olan kaplamalı cam kapasitesi 41,5 milyon m2/yıla ulaşacak.

 

Bloga dön